Meer informatie over het DASH dieet!

Dash dieet: Wat is dit precies?

Als je DASH dieet zegt, zal dit voor veel mensen bekend in de oren klinken en de meeste mensen weten van het bestaan van dit dieet af. Maar wat niet altijd duidelijk is, is wat het dieet nu precies inhoud. Er zijn namelijk verschillende manieren van afvallen en het DASH dieet is een opmerkelijk andere dieet vorm dan sommige andere manieren. Het dieet kent flink wat onderzoeken over het verbeteren van je gezondheid en dan met name over het verlagen van je bloeddruk. Deze onderzoeken blijken erg positief en er klinkt dan ook een duidelijk advies vanuit de medische wereld, dat wanneer je wilt afvallen en je bloeddruk weer in balans wilt krijgen, de beste dieet methode hiervoor het DASH dieet is! Wij gaan je hieronder iets meer vertellen over het dieet voor mensen die met een hoge bloeddruk kampen of gewoon willen afvallen en gezondheid willen verbeteren.

Voor wie is het DASH dieet bedoeld?

Dit dieet is met name dus ontwikkeld om mensen met een te hoge bloeddruk te helpen deze weer op een gezond niveau te krijgen. Veel hiervan kan gevonden in de oorzaak voeding waarmee met name zout, suikers en verzadigde vetten de veroorzakende factoren zijn en hierin dus ook slim mee om moet worden gegaan. In de praktijk kan dit vaak knap lastig zijn, gezien je overal wordt overweldigd met lekker eten en je in de supermarkt bijna altijd wel producten koopt waar dit in zit. Je moet dan ook heel goed opletten wat je koopt en wat je eet. Het lijkt allemaal zo simpel maar in de praktijk ligt dit dus echt wel een heel stuk anders. Er zijn nu eenmaal veel producten op de markt die juist ontwikkeld zijn met suikers, zouten en vetten vanwege de smaak of om andere redenen. Toch is het zo dat als je wilt afvallen, je bloeddruk wilt verlagen en gezonder wilt leven er hier een duidelijk plan van aanpak nodig is om dit te bewerkstelligen.

Op advies van de medische wereld!

Na enorm veel onderzoek naar het DASH dieet is daar uit gekomen dat dit de ideale oplossing is om dit te realiseren. Met dit dieet zal je dan ook snelle resultaten behalen. Niet alleen op het gebied van betere bloeddruk maar ook je hele gezondheid zal flink verbeteren. Je gaat je fitter voelen en hebt meer energie. Afvallen is ook zeker een belangrijk onderdeel van dit dieet gezien je er tot wel 10 kilo per maand mee kunt afvallen. Het gaat weliswaar geleidelijk, maar dit is ook wel weer een gezonde manier. Je overgewicht is er namelijk ook niet in 1 keer bijgekomen, maar dit is ook een proces geweest wat waarschijnlijk maanden al dan niet jaren heeft geduurd. Nu kun je gelukkig een heel stuk sneller afvallen dan dat je bent aangekomen maar dat je jouw overgewicht niet in 1 week kwijt bent is niet gek en er iets meer de tijd voor nemen blijkt dan in de praktijk ook een stuk gezonder en beter vol te houden. Je leer namelijk op deze manier ook meer over hoe je gezond eet, dat dit eigenlijk veel lekkerder is en welke zaken je moet toepassen om makkelijk op een gezond gewicht te blijven.

Wat doet het DASH dieet precies voor je?

Het DASH dieet is dus bedoeld om mensen te helpen met een te hoge bloeddruk, gezonder te leven en in een redelijk snel tempo af te vallen. Begin ook vandaag met het behalen van jouw doelen, raak snel je overgewicht kwijt op een gezonde en verantwoorde manier!

Lees ook hier meer over het DASH dieet (Engels)