Vitamines zorgen voor vetverbranding!

Wist je dat… Vitamines kunnen helpen bij gewichtsverlies?

Wie kent de oude Calvé Pindakaas reclame uit de jaren 80 nog? ‘Mijn moeder zegt dat het goed voor me is, omdat er zoveel pitamientjes inzitten.’ Het kleine jongetje met zijn blonde haren en pet op zijn hoofd was natuurlijk om op te eten, zo een schattig koppie. De reactie op de woorden van zijn moeder maakt hem nog schattiger. ‘Stom hè! Ik vind het gewoon lekker.’ Petje had het helemaal goed. Eten hoort gewoon lekker te zijn, toch? Die moeders die altijd maar over vitamines aan het zeuren zijn. Het probleem met lekker eten is alleen dat het meestal niet goed voor ons is. Pindakaas is inderdaad heel lekker, maar om nu een hele pot in één keer leeg te eten is ook niet gezond. Onze mama’s hebben nu eenmaal altijd gelijk. We hebben vitamines nodig en meestal zitten die vitamines niet in het eten dat we lekker vinden. Petje had met zijn pindakaas gewoon mazzel. In een heerlijke peperoni-pizza zijn de vitamines namelijk ver te zoeken. We hebben vitamines nodig om gezond te blijven, dat is duidelijk, maar wist je dat vitamines kunnen helpen bij het afvallen?

Wist je dat… Vitamine B1 koolhydraten omzet in energie?

Het woord koolhydraten heeft meestal een negatieve connotatie bij mensen die afvallen. Vaak worden koolhydraten zelfs gezien als de vijand, maar het dit is verre van waar. Koolhydraten zijn nodig om het lichaam energie te geven en draaiende te houden. Het is onze brandstof. We hebben alleen wel vitamine B1 nodig om deze koolhydraten om te zetten in energie, want de koolhydraten worden echt de vijand, als het lichaam de koolhydraten niet om kan zetten in energie. Iedereen die genoeg vitamine B1 binnenkrijgt, heeft een hoger energieniveau en valt meer af.

Wist je dat… Vitamine B5 je hongergevoel kan verminderen?

Bij veel diëten is een sterk hongergevoel niet te vermijden. Je moet vaak je eetpatroon veranderen en dit betekent dat je ook minder moet gaan eten. Dit is één van de lastigste dingen aan afvallen. Ondanks dat Vitamine B5 je hongergevoel niet kan laten verdwijnen, helpt het wel om je meer op je gemak te laten voelen. Je kunt met genoeg vitamine B5 het hongergevoel onder controle houden. Vitamine B5 heeft echter nog veel meer voordelen voor iedereen die gewicht wil verliezen. Vitamine B5 zorgt er namelijk voor dat vet vrijkomt uit het vetweefsel en wordt verbrand. Eigenlijk is vitamine B5 je beste vriend bij het afvallen.

Wist je dat… Een tekort aan vitamine D kan leiden tot overgewicht?

Iedereen weet dat vitamines belangrijk zijn voor het lichaam, maar het is minder bekend dat een tekort aan vitamines negatieve effecten kan hebben en zelfs gevaarlijk kan zijn. Er zijn verschillende vitamines die helpen bij de voedselinname, maar de belangrijkste is vitamine D. Door vitamine D wordt al je eten beter en sneller omgezet in gezonde voedingsstoffen. Zodra je lichaam een tekort heeft aan vitamine D zal dit proces verslechteren en zal uiteindelijk de voedselinname zelfs verhogen. Het lichaam heeft nu meer eten nodig om de benodigde voedingstoffen binnen te krijgen, die normaal door de vitamine D direct worden opgebouwd.

Wist je dat… Het bijna onmogelijk is om alleen met eten al je dagelijkse vitamines binnen te krijgen?

We krijgen altijd te horen dat we gevarieerd moeten eten om onze dagelijkse vitamines binnen te krijgen, dit is echter bijna onmogelijk. Sommige vitamines zitten niet eens in ons eten. Dit is waarom online winkels voor vitamines nu zo populair zijn. De VitaminStore heeft alles wat je nodig kunt hebben op het gebied van vitamines. De vitaminesupplementen kunnen een goede toevoeging zijn aan je dieet en helpen met je gewichtsverlies. Hou er alleen wel rekening mee, ook bij vitamines kan te veel gevaarlijk zijn.

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *