Ziekenhuisdieet werkt het?

Ziekenhuisdieet methode: Werkt het of niet?

Afvallen met het Ziekenhuisdieet is een omstreden manier om gewicht te verliezen (klik hier voor meer informatie). Zo zijn er behoorlijk wat verhalen die de ronde doen omtrent dit dieet. Je moet er snel gewicht mee kunnen verliezen, maar wat doet het met je gezondheid? Zijn de resultaten blijvend? En is dit wel de snelste manier om een mooi figuur te krijgen? Allemaal vragen waar je in dit artikel antwoord op gaat krijgen. Het dieet is ook echt een Ziekenhuis dieet, want hier is het gemaakt om mensen te helpen die snel van hun overgewicht af moeten raken. Tegenwoordig gebruikt iedereen het en is het een zeer bekende manier van diëten. Er zijn gebruikers die erbij zweren, maar het merendeel stopt vroegtijdig of komt na het dieet weer aan. Ook zaken als tegenvallende resultaten, klachten en honger worden vaak in verband gebracht met het Ziekenhuisdieet. Op de vraag of het een dieet voor jou is kunnen we stellen dat de meesten er niet goed mee afvallen. Toch kan het zijn dat je dit dieet wilt proberen. In dat geval zal je het zelf moeten ondervinden. We gaan je hieronder objectieve informatie geven over het dieet, wat goed of slecht is aan het dieet en of je beter een andere methode kan gebruiken om snel af te vallen.

Het officiële Ziekenhuisdieet

Zoals gezegd is het Ziekenhuisdieet in het ziekenhuis ontstaan en ontwikkeld patiënten te helpen met afvallen. Dat dit met een crash dieet gebeurd wordt nog wel eens onderbelicht. Deze manier van diëten is vaak niet gezond en levert geen lange termijn resultaten op. Toch is het snel afvallen in deze kennelijk wat belangrijker om in een bepaalde situatie (voor bv. gewichtsverlies noodzakelijk voor een operatie) snel op een bepaald gewicht te komen. Om deze reden kan je dit dieet dan ook het beste niet te lang volgen. Wat het tegelijkertijd ongeschikt maakt om serieus mee af te vallen.

Toch wordt dit speciaal ontwikkelde dieet ook gebruikt door andere mensen die met overgewicht kampen. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit dieet dan niet de meest geschikte is om snel en gezond af te vallen. De effectiviteit van dit dieet laat te wensen over en het is tevens ongezond voor je. De tekorten die je opdoet in dit dieet kunnen namelijk flink oplopen wat voor klachten en gezondheidsproblemen kan zorgen. Dat is niet de bedoeling want je wilt juist een dieet gebruiken waarmee het liefst zo snel mogelijk afvalt en dat je gezonder maakt. Het Ziekenhuisdieet is daarom ook niet de beste methode om dit te realiseren.

Waarom zijn er zoveel slechte ervaringen?

Mensen zijn vaak onwetend als het gaat om diëten, weten niet hoe processen werken in je lichaam of worden verkeer ingelicht. Dit kan in de praktijk natuurlijk gebeuren. Toch is het dan belangrijk je even goed te verdiepen alvorens je met een dieet begint. Dit hoeft helemaal niet enorm lang en ingewikkeld te worden, maar wel even goed kijken naar de verschillende diëten die er bestaan. Verder kun je vaak aan de hand van gebruikerservaringen wel zien of het dieet deugt of niet. Krijgt een dieet goede beoordelingen, dan is de kans heel erg groot dat het ook echt werkt en mensen er in alle opzichten baat bij hebben.

Kun je er dan helemaal niet mee afvallen?

Je kan met het Ziekenhuisdieet wel afvallen maar het is niet gezond voor je. Ook de periode dat je dit dieet kan gebruiken is erg kort. Dit maakt het voor de meeste mensen die met overgewicht te maken hebben niet geschikt. Je stelt namelijk een bepaald doel voor jezelf en als je dan eerder moet stoppen werkt dat alleen maar frustrerend. Er zijn veel snellere manieren om af te vallen die WEL gezond voor je zijn. Deze diëten zijn ook een stuk comfortabeler om te volgen. Allemaal aspecten van het afvallen die de succesfactor vergroten. Een goed eiwitdieet is hier een mooi voorbeeld van. Deze wijzen in de praktijk uit enorm effectief te zijn. Je leert met lekkere recepten gezond te eten. Ook is een simpele overgang het toe te passen in je leefstijl bij dit soort sterke diëten aan de orde. Zo heb je helemaal niet het gevoel dat je met een dieet bezig bent, en toch ga je er keihard mee afvallen.